Rukan naapuruston luonnonsuojelualue tarjoaa miellyttävän sarjan kumpuja itsenousua ja sitä seuraavaa palkintolaskua varten. Saaruat, Valtavaara ja rivistön viimeisenä Konttainen tarjoavat tunnetusti leppoisaa laskettavaa hyvän lumen aikaan.

The view backTammikuinen miellyttävä lauantaiaamu tarjosi mökkiporukallemme puitteet könytä Konttaiselle ja nautiskella hienoista maisemista. Yksinkertaisin tapa nousta lienee Karhunkierroksen parkkipaikalta Virkkulantien varressa. Tarjolla on mahdollisesti jo käyskennelty polku ja ainakin lumen alta löytyy puuportaat hänkkineen, jotka ainakin näyttävät suunnan. Matka-aika lumesta riippuen 20-30 minuuttia. Jos polku on tallattu, kannattaa ylös kavuta, vaikkei alas laskisikaan. Maisemat ovat todella komeat.

Alaspäin voinee lasautella kukkulan länsipuolta takaisin tielle vähän mistä tahansa välistä. Puiden tiheys vaihtelee ja muotoa riittää saamaan aikaan erilaisia vaihteluita lumioloduhteissa. On varmaankin täysin päiväkohtaista, mistä paras linja löytyy. Tähtäimenä tie ja urku auki. Verttiä kertyy noin 100 metriä. Tietä pitkin pääsee luonnollisesti takaisin parkkikselle.

Varoituksen sana lienee taas paikallaan. Vaikka ollaan vain kotimaisilla kukkuloilla, jotka ovat pieniä ja loivia, niin myös täällä luontoäiti vaatii veronsa. Konttaisella on edellisestä veropäivästä jo hetki, mutta silloin hinta oli suuri. Järki päähän, silmä käteen ja vempeleet messiin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.