Kesä ja alkusyksy kuluvat varmaankin kaikilla lumitouhuja harrastavilla jollain asteella "ylimenokautena" ensiksi lepäillen, kesästä nauttien ja jossain vaiheessa odottamisen tuska kääntää homman valmistautumiseksi. Mahdollisen ankaran oheistreenin lisäksi fiilistelyä - ja näin tuskaa - voi hyvin lisätä lumiaiheisilla elokuvilla.

Edellisvuosien tapaan (rock ja pop) listaan ja kirjaan mietteet kauden taktisimmista tuotannoista ja erityisesti niistä, jotka sattuvat henkilökohtaisesta näköradiostani tallenteelta toistumaan.

Scrapbook - kotimaista dokumentaatiota
by HDP Films
Riders: Autti, Kinnunen, Piirainen, Konttinen, Piiroinen, Lahti, Hast, Mattila, Veijola, Poikajarvi, Passi, Kiistala, Haapalainen, Peltonen, Koski
Koostumus: elämäntapaa, hyndiä, lunta, maastoa, hänkkä tai kaks

Erilainen lumilautaelokuva. Siitä isot pisteet. Homma alkaa dokkarilla ja vaihtuu puolen tunnin paikkeilla perinteiseksi parttikamaksi. Vetäminen on hyvää ja jälki laadukasta. Oman vahvan ripauksen antaa äärimmäisen korkea kotimaisuusaste ja sen mukana tuomat tutut hahmot ja mestat. Arvio annettava erilaisten sinivalkoisten linssien läpi.
@@@@@

That's It That's All - se ihan kaikki
by Brain Farm Films
Riders: Rice, Müller, Terje, J. Jones, Lago, Iguchi, Kass
Koostumus: lunta, maastoa, hyndiä, ...

Tästä leffasta kohistiin paljon jo ennen kautta. Nimi enteili kuitenkin juuri sitä, mitä tuleman piti. Olihan siinä nyt sitä ihan kaikkea. Sponssit olivat myös tuupanneet tähän pätkään aika paljon tolppaa, sillä heliajasta ei oltu tingitty. Parhaat spotit, kovat vetäjät ja aikaa odottaa aurinkoista päivää. Ihan pieni miinus Traviksen ylempalttisesta läsnäolemisesta.
@@@@1/2

Best of Totally Board - nostalgiatrippi
by Standard Films
Riders: Line, Hatchett, Chastagnol, Jealouse, White, Benedict, Burt, Rippey, Perata, J. Jones, Terje, ...
FIN: Mäkinen, Oksanen
Koostumus: takamaastoa runsaasti, paippia, hyndiä ja jibautusta

Niin. Mitä tuohon nyt sanois? Kooste klassikkopätkistä, jossa vetävät kaikki. Yhdellä kertaa lumilautailun kuka kukin on sekä kehityskaari dokumentoituna tyylin, välineiden ja filmatisoinnin osalta. Jos ikinä pitäisi katsoa vaan yksi lumileffa, tämä voisi olla yks.
@@@@

It's always snowing somewhere - eikä aina niin vähän
by Burton
Riders: Jones, Terje, Kalbermatten, Müller, White, Solberg, Rüf, DCP, ...
FIN: Sorsa, Oksanen, Piiroinen
Koostumus: reilusti pehmeää, sekaan eksyneitä hyndiä ja joitain reilejä

Erittäin mieluisaa perussettiä. Burtonin jengi esittelee erilaisia nurkkia maailmasta, josta ovat löytäneet lunta laskettavaksi. Ja niitä spottejahan löytyy. Lunta on esillä todella runsaasti ja laskeminen on monelta osin juurikin suuren määrän lumen pöllyttämistä. Alkukauden lumen odotteluun erittäin taktista katseltavaa. Pienenä miinuksena sanottakoon, että spottikohtaisen kiertämisen sijasta leffa kulki taas vetäjien parttien mukaan. Tämä teema, jos mikä olis, olisi suonut rikkovan liiankin tuttua kaavaa.
@@@

Stack Footy - onhan se hauskaa
by Think Tank
Riders: Burtner, Beresford, Miller, Visconti, Hironaka, Genovese, Engle, ...
FIN: -
Koostumus: hauskanpitoa parkissa ja kaduille, höysteenä muutama pyydahyndä

Viime vuoden positiivinen jibautusyllätys sai ansaitsemansa jatkon. Edelleen on luovuus kaakossa ja kaikkea vedetään, mitä vaan eteen sattuu. Ja vielä jonkinlaisena jatkumona. Streettiä alkuperäisimmillään. Tänä vuonna sekaan oli heitetty erilaisilta reissuilta kuvattuja hyndäpätkiä. Varmasti kivoja muistoja, mutta muuhun matskuun ne eivät oikein sopineet. Suutari lesteissään.
@@@

"Shopfloor" - duunarit hommissaan
by Storbis Pictures
Riders: Harstad, Marthinsen
FIN: Ettala, Erätuli, Toppinen, Heiskanen, Pentti, Sorsa, Korpi, ...
Koostumus: reilusti reilejä, joitakin parkkihyndiä ja hyppysellinen pehmeää

Kauden leffaputken avaaja tuottaa perus-Storbista. Koostumus on hieman aikaisempaa urbaanimpi ja arvon spedeilyä on aikaisempaa vähemmän. Kurulan Antin pätkä yllättää pannutuksien ylitsevuotavuudella. Tapahan se on tuokin erottua porukasta. Jugin osuus päättää elokuvan ja materiaalista päätellen myös herran pitkän ja ansiokkaan uran. Huipulla on hyvä tuulettaa!
@@@

Aesthetica - perussettiä
by Standard Films
Riders: Jackson, Crepel, Horgmo, Ladvik, Jonsson, Reed, ...
FIN: Laivisto
Koostumus: kaikkea laskettavaa tasaisesti

Hyvää laskua monipuolisesti erilaisista laskettavista ympäristöistä. Kuvaus ja tekniikka viimeisen päälle ja varmasti synsteemit kohillaan. Mutta. Mitäs hyötyä tästä kaikesta on, kun ei ole mitään kerrottavaa? Vai oliko tarina, että pojat muuten laskivat viime talvena lumilaudalla? Onpa kumma. Siitähän niille maksetaan. Niin monta reissua, niin monta mestaa... Kai sieltä nyt jotain kerrottavaa löytyisi.
@@@

0 kommenttia:

Lähetä kommentti


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.