Pitkän ja tuskaisen hankintakierroksen jälkeen hommasin kauden alkupuolella Ortovoxin Free Rider 24 -repun nimenomaan laskukäyttöön. Kokemukset ensimmäiseltä talvelta ovat erittäin positiivisia.

Laskureppua etsiessä tarkoituksena oli löytää pienehkö reppu (n. 25 litraa), johon vyöryvälineiden lisäksi mahtuisi kuitenkin kamera, eväät ja pikkutilpehööriä. Enemmän kuin suotavaa oli kiinnitysmekanismi lumilaudalle ja mielellään sellainen, jossa sitä lautaa oikeasti voisi vielä kantaakin. Lisäksi suositeltavana pidin mahdollisuutta kiinnittää reppuun noususukset mahdollisia hiihtovaelluskeikkoja varten. Vaatimusten yhdistelmä osoittautui yllättävän hankalaksi erityisesti DaKinelle ja Isolle Beelle.

Ortovox tarjosi kaksikin vaihtoehtoa: Free Rider 24 ja 26. Erona repuilla on selän pituus, josta sopivan valitseminen on oleellista integroidun selkäpanssarin vuoksi. Panssari oli minulle pelkkää plussaa, mutta tervetullut lisä. Valitsin siis stubumman.

Wanglspitz lumisateessaReppu täyttää kaikki ylläolevat vaatimukset ja on osoittautunut erittäin istuvaksi (ks. kuva), eikä estä laskemista sen enempää kuin mitä repulta voi odottaa. Erityisesti ajotuuleen reppu suhtautuu slikin ulkoasunsa mukaisesti. Eheä pinta auttaa myös lumien karistelussa hyvänä päivänä, sillä mitään lumitaskuja ei ulkopinnasta löydy.

Edellisen talven Ortovoxin mallisto oli vielä erittäin karkeaa muotoilultaan, mutta tämä kantolaite kestää jo katseitakin. Paksu lantiovyö hieman epäilytti, mutta se on osoittautunut toimivaksi. Reppua on siis kaikin puolin erittäin helppo suositella laskukäyttöön päiväkeikoille, joissa pääpaino on alamäellä ja hyvällä lumella. Oma arvioni on: @@@@.

EDIT: Reilun vuoden käytön jälkeisiä testituloksia.

4 kommenttia:

  1. Unknown kirjoitti...

    Ai että, kuulostaa superhyvältä, mulla olis itellä taas vastaava hankinta edessä ens talveksi. Tilasitko jostain vai ostitko ihan puotipuodista ja paljonko kustansi?  

  2. rolleh kirjoitti...

    Camusta ostin eli puotipuodista. Hintaa oli muistaakseni 120. Noin. Tai 130.  

  3. Unknown kirjoitti...

    Minulla on ollut käytössä Ortovox TopRider reppu. Loistava istuvuus ja mukaan mahtuu tarvittaessa nesteet, lapio, sondi sekä jopa kevyttä vaihtovaatetta.

    Ainoa ongelma on se että reppua ei ole tehty kovaan käyttöön. Minulla menossa jo toinen (takuuvaihdon kautta). Tätä takuuvaihdettua uutta olen käyttänyt vain 10 laskupäivän verran ja siitä repesikin kesäkuussa Norjassa alavyö (samoin kuin aikaisemmastakin).

    Reppu voi olla hyvä jos ei tarvitse rasittaa sitä suksien tai laudan kantamisella. Minulla tämä jää kuitekin viimeiseksi ja siirryn ABS Avalance repun käyttäjäksi.

    Petri  

  4. rolleh kirjoitti...

    Arvokasta tietoa, Petri. Kiitos. Seuraillaanpa tämän mallin kestävyyttä ja katsotaan, miten käy.  

Lähetä kommentti


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.