Mayrhofen kyläkabiini nostaa Penkenin hiihtoalueelle, jonka perällä siintää Wanglspitzin huippu. Huipulle nostaa Tux 150er -hissi, joka on myös yhdyshissi Rastkogelin ja Eggalmin hiihtoalueille. Wanglspitz tarjoaa nautinnolliset ja monipuoliset maastot off piste -laskuun.

TakakulhoTakakulho aloittelijoille
Hissin yläasemalta lähtee siirtymä Rastkogelin rinnealueelle. Tämän siirtymän varrelta voi poiketa mistä tahansa kohtaa oikealle niin kutsuttuun takakulhoon. Maasto on lepposasti kumpuilevaa ja sopii loistavasti aloittelevan takamaastolaskijan harjoittelutantereeksi, sillä jyrkempää laskettavaa ei matkalta löydy. Lasku päätyy Horbergtaliin, josta pääsee laakson toista laitaa siirtymää suoraan parkin yläpuolelle.

Etukulho edistyneemmille
Niille, joille takakulho saa aikaiseksi vauhdin hurmaa, tarjoaa Wanglspitz etukulhon. Matkaan lähdetään hissin yläasemalta suoraan oikealle harjanteen päällä, kunnes etuvasemmalle aukeaa isohko kuru. Tästä kohti pääsee laskemaan tasaisen jyrkkää laskua mukavan pätkän aina Horbergtalin pohjalle, josta poistuminen samaa reitti takakulhon kanssa. Lasku ei ole hankala, eikä jyrkkyys pöyristytä tottunutta laskijaa. Nautiskelijain reitti jälleen kerran.

Pääseinän kurut osaajille
Vakaan lumen aikaan Wanglspitzin kuruinen etuseinä, jota vasten hissi nousee, tarjoaa monipuolisia linjoja osaaville laskijoille. Kuruja löytyy kapeista vähän väljempiin, mutta isoa kenttää ei tällä seinällä löydy. Linja kannattaa tsekata hissistä tarkasti, ettei ylläty epämiellyttävästi. Nämä kurut ovat myös tunnetun herkkiä valumaan, joten varovaisuus on hyvä pitää Pyhän Kolmikon (tm) lisäksi matkassa.

Wanglspitz lumisateessaSivuseinä nautiskelijoille
Etuseinän oikealle puolelle alhaalta katsoen jää leveä siivu mukavaa maastoa laskettavaksi. Hissin yläasemalta suunta rinnettä pitkin, kunnes rinteen jyrkin osa muuttuu siirtymäksi. Tämän jälkeen linjoille pääsee mistä kohtaa tahansa vasemmalle. Mitä aikaisemmin lähtee, sitä jyrkempää siivua on tiedossa. Tarjolla on kurupätkiä, isompaa kenttää, pusikkoa, ryteikköä ja ojia. Lasku päätyy kabiinin linjalle, josta suunnistaminen hissille onnistuu lumisemmallakin kelillä. Ai niin. Tämä reitti toimii myös lumisateella kiitos rehuston.

Kaikenlaista herkkua on siis tarjolla ja vielä hyvinkin helposti lähestyttävissä. Yleensä ei ole mikään erikoisen kiiruskaan, koska ei sitä asialle omistautunutta jengiä noilla kulmilla niiin paljoa ole.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.