Ennakkoasenne Ranskan alppeja kohtaan on melkoinen. Vuoret ovat kuulemma komeita ja lumi hyvää siinä missä muuallakin alpeilla, mutta miten sitä nyt tuollaiseen maahan pitää mennä maksamaan ylihintaisesta alkoholista, joka ei ole edes hyvää. Tai leivästä, joka meilläpäin kävisi hyvin pullastakin. Rusinat vain puuttuvat.

Joka tapauksessa olosuhteet ovat tänä talvena liian suotuisat tämän reissuun väliinjättämiseksi. Tietääpähän sitten, mistä pojat puhuvat, kun ranskalaisista alpeista puhuvat. Kohteena 3 laaksoa, jossa Meribelin kylä (tai oikeastaan oranssinvärinen matkanjärjestäjä) tarjoaa majoitteen. Huomenna aamusta on lähteminen ja aikaraamiksi asettuu kaksi viikkoa. Pohjia vuorilta löytyy reilu metri ja huomiseksi on luvattu tuoretta. Ei ole siis suhteetonta toivoa, että hyviäkin lumia sattuisi kohdalle.

Aikaisemmalla alppiuralla on tullut vierailtua vain Saksan, Itävallan ja Sveitsin puolella. Hyppäys on iso, mutta ei mahdoton. Jokaisessa keskuksessa on omansa, eikä maata voi suoraan lähteä tuomitsemaan, mutta olisi kiva vähän vertailla kokemuksia maiden välisistä eroista ja niihin liittyvistä stereotypioista.

2 kommenttia:

  1. Ville kirjoitti...

    Sul on väärät mielipiteet. :) Leipä on ihan saakelin hyvää. Pullaa tai ei, ainakin se on tuoretta. Nousee se oluen kulutus fransmanneillakin.  

  2. rolleh kirjoitti...

    Toistaiseksihän nuo ovat vasta ennakko-odotuksia. Mielipiteitä muodostetaan par'aikaa.

    Ensimmäinen kontakti Meribeliin oli hyvä: ostin uudet laskukengät ja lunta alkoi sataa illalla. Toistaiseksi ei loppua näy. Hissit aukeavat kohta.

    Hisseistä puheenollen. Pöyristyttävä käteis- tai luottokompensaatio vaaditaan 13 päivän hissilipusta. 455 euroa on monta rahaa. Jopa niin monta, että viime kaudella taisin samaan rahaan laskea lähes 100 päivää. No kerrankos sitä.  

Lähetä kommentti


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.