Pikavisiitti Keski-Euroopan Elevaatioon joulun ohessa muistutti jälleen niistä useista pienistä keskuksista, joita Alpeilta ja niiden laidoilta löytyy ja, jotka jotenkin jäävät turhan vähälle huomiolle. Zillertalin lisäksi tuli laskettua kahdessa baijerilaisessa pikkukeskuksessa, joissa meininki oli hyvä ja laskettavaa riitti. Lumi oli pari viikkoa vanhaa, joten rinteen ulkopuoliset uroteot jäivät väliin.

Brauneck sijaitsee Lenggriesin kylän laidalla noin 70 km Münchenistä. Ajoaikaa kertyy ovelta ovelle vajaa tunti. Maisemat ovat jylhät ja laskettavaa löytyy metsän keskeltä kuin myös puurajan yläpuolelta. Tämä(kin) keskus on parhaimmillaan hyvän lumen aikaan, sillä pikkupehmeän lisäksi löytyy laskettavaksi myös kokonaisia seiniä. Korkeuseroa 1000 metriä, rinteitä 34 km.

Keskuksen mielenkiintoisimmat rinteet löytyvät aivan takalaidasta eli vasemmasta laidasta Idealhang -nimisen hissin vierestä. Hissin vasen puoli on usein kunnostamatta ja kunnostettunakin maasto on mukavan vaihtelevaa. Pääsepä sitä kautta tiputtelemaan aina Finstermünzin tuolihissille asti. Toinen mielenkiintoinen kulma on Garlandin tuolin oikealla puolella, josta Brauneckin huippuristiltä pääsee loikottelemaan lopulta takaisin rinteeseen. Kelpo kulmia kumpainenkin.

Spitzingseen keskus jakautuu kahdelle seinälle järven ympärille erittäin kauniiseen ympäristöön. Matkaa Münchenistä kertyy samaiset 70 km. Keskus on monipuolinen: komeat off piste -seinät elävät rinnan pitkien rinteiden ja B:n sponssaamaan parkin vieressä. Parkki onkin mukavassa kulmassa hieman eristettynä, joka tuo rauhaa. Parkin vierestä kohoaa kiva seinä, josta pienellä haikilla saa kivoja laskuja. Korkeuseroa 650 metriä, rinteitä 25 km.

Parkin ja sen viereisen maaston lisäksi omaa lunta voi hamuta järven toiselta puolelta. Rauchkopfin ankkurilta aukeaa kaikenlaista puuhasteltavaa. Lumisateisena päivänä parkin puoleisen osan pitkien tuolien metsiköt tarjoavat mukavaa kontrastia. Brauneckin keskuksen tapaan linjoja saa korkkailla etenkin arkena hyvinkin rauhassa.

Nämä kummatkin keskukset kuuluvat baijerilaiseen keskusten liittoumaan Alpen Plussaan, joka tarjoaa monipäivälippuja useamman keskuksen välille. Päivälippu kumpaisessakin keskuksessa on noin kympin Alppien isoja keskuksia halvempi eli asettuu 26 euron paikkeille. Lisäksi kummatkin näistä keskuksista on helposti saavutettavissa myös junalla ja Bayern Ticket tekee tuon vaihtoehdon erittäin edulliseksi.

Jos siis joskus on ylimääräistä aikaa Münchenin vierailulla, niin kannattaa pistäytyä. Harkinnan arvoista on myös käyttää noita paikkoja välipysähdyksenä matkalla kentältä Isoon Mäkeen tai takaisin. Erityisesti Lenggries osuu linnuntielle Münchenin ja Innsbruckin välille.

Itse käyn seuraavaksi tsekkaamassa mestan nimeltä Sudelfeld, kun kulmille satun. Lähtiskö joku mukaan?

0 kommenttia:

Lähetä kommentti


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.